Project Prep: de lancering van een mode-app

Project PrepProject Prep is een boek over BFFs Isabel en Kate die samen een app gaan maken. Het boek is vooral bedoeld voor meiden uit groep 7-8, maar dat betekent natuurlijk niet dat jongens (en volwassenen!) het boek niet mogen lezen.

Het plot had over mij kunnen gaan toen ik dertien was:

“De dertienjarige Isabel snapt niets van kleren. Het is voor haar een groot raadsel hoe ze goed gekleed naar de brugklas moet.”

Isabel gaat dus samen met haar beste vriendin Kate een app maken die haar kan helpen om kleren uit te zoeken. Dat is altijd een goed begin: een app gaan maken omdat je ‘m zelf nodig hebt! (Had ik toentertijd maar een app kunnen maken…)

Ook heel erg cool: op de website van Project Prep kun je doorklikken naar websites met gratis programmeercursussen. Voor als je het boek leest en zelf ook meteen wil beginnen! Voor wie nog niet overtuigd is: Project Prep heeft ook gezorgd voor allerlei filmpjes van toffe mensen die fan zijn van programmeren en techniek. Armin van Buuren bijvoorbeeld, en de hoofdredacteuren van Vogue en Glamour.

En als je toch al bezig bent, kun je ook meteen meedoen aan de wedstrijd voor het beste app-idee. Wel een beetje op tijd beginnen, want de deadline is al op 23 november.

Eén gedachte over “Project Prep: de lancering van een mode-app

  1. Pingback: Project Prep: de Awards | Lady Geek

Geef een reactie