De opmerkelijkste voornamen van 2015: de jongens

Gister gaf ik jullie al de opmerkelijkste meisjesnamen van 2015, en nu is het tijd voor de jongens. Nog even de obligate uitleg waarom het dit jaar allemaal iets anders ligt: dat is omdat ik het even vrij druk heb met mijn boek Oorlogsbrieven, dat over twee weken in de winkel ligt (gaat niet over voornamen, toch interessant; op de hoogte blijven kan via Twitter, Facebook of de nieuwsbrief; je kunt het boek alvast bestellen via o.a. bol.com).

Maar weer terug naar de voornamen. Naast het splitsen van de voornamenpost heb ik nóg een nieuwe twist voor jullie in petto, genaamd VOORNAMEN 2015: THE BATTLE. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar ik laat jullie eerst even de hele lijst tot je nemen. Houd zaterdag deze site dus in de gaten, of volg Lady Geek op Facebook of Twitter.

En dan nu, without further ado: de opmerkelijkste jongensnamen van 2015, de echte Lady Geek Superselectie™.

Alternatieve spelling: Alecxander, Beyaz?t, Brajan, Djaimy, Djeejay, Djeremie, Djheaven, Djoahquin, Djovannie, Djunior, Donjevanio, Fytz, Jaakop, Jackx, Jaymz, Krrish, Lutchiano, NiQ, Nyls, Prinston, Qyermo, Rendy, Skylør, Stephano’s, Sylfezter, Szymon, Taito, Tchester, Tdjayden, Thijz, Yan

Bijzonder(e) korte namen: Aeon, A-J, AJ, Alpha, Axl, Awwab, C’jiör, Çağdaş, Dikshit, Cj, Dee, DJ, Dj, El, J’nëiro, Khakdel, Lj, R-Jay, Tj

Bijzonder(e) lange namen: Ænfernee, Aidriwengel, Clay’Jahvanslyio, Cyproxsius, Designo, Devineamoriò, Djiencionnairo, Luviënguel, Qulaydjaël, Shashank, Rudenchyömar, Tay’xadrëan, Tazayyun

Bijzondere samenstellingen: Allan-Gregory, Arend-Julius, Atta-Ul-Shakoer, Beau-Lennon, Dante-Navaròn, Davey-Skye, Dexter-Danté, Di’che-ayden, Djah-vënslly, Djay-Jay, Eliasz-Devereux, Emilio-gjalt, Imex-wes, Jeanson-Markanthony, Jhay-Marvyèn, Jiggy-Jae, Jip-Reventón, Juan-Maarten, Mathias-dos-reis, Pharaoh-Benjamin, Prinsz-Dwight, Q-Randy, Ty-quènsló, Valiant-George

Tijd, ruimte en weersomstandigheden: Augustus, Maan, Mei, North, November, Orion, Pollux, Rain, Sirius, Sol, Star, Storm, Sunny, Wester

Geografisch: Austin, Bern, Bronx, Cartagena, Dallas, Denver, Devon, Ede, Italy, Jordaan, Jordan, Lyon, Maas, Maiwand, Melbourne, Milano, Phoenix, Princeton, Richmond, Thebe, Tiber, Tibet, Troy

Achternamen: Bailey, Benson, Braxton, Channing, Cooper, Cromwell, Dalton, Dempsey, Flemming, Godwin, Hamilton, Harrison, Hilton, Hudson, Jameson, Kingston, Memphis, Nelson, O’reilly, Olsen, Ripley, Russell

Merknamen: Bentley, Benz, Bing, Cosmo, Dior, Dodge, Fender, Fendi, Harley, Joolz, Kenzo, Leonidas, Mexx, Novell, Orlando, Rolls, Royce, Zildjian

Uitroepen: Aykut, Dees, Hee, Ho, Huu, Outman

Bekend van tv/film/muziek/literatuur/geschiedenis/kunst/wetenschap/sport: Alpacino, Amadeus, Anakin, Arya, Barber, Beowulf, Bowie, Brody, Caesar, Cézanne, Coltrane, Dante, Darwin, Draco, Duran, Elvis, Elton, Iggy, Jesus, Juno, Lancelot, Lando, Lennon, Lennox, Leto, Lovelace, Meeuwis, Messi, Neo, Odysseas, Orpheo, Otis, Pharrell, Piet-Hein, Presley, Prince, Ramses, Rhijnvis, Shaquille, Tiberius, Vinci, Wilhelmus, Zidane, Ziggy

Politieke figuren: Cameron, Clinton, Kennedy, Mandela, Nixon

Dieren: Beer, Eagle, Fox, Griffin, Lion, Pier, Raaf, Roek, Vos, Wolf

Planten: Berk, Espen, Forrest, Peer, Tijm, Woud

Nederlandse woorden: Bard, Blaas, Boef, Broer, Bruis, Cent, Dia, Diamant, Dok, Dubbele, Eren, Even, Geus, Graadje, Halen, Kader, Kei, Kieren, Kik, Kit, Leen, Lef, Merk, Rem, Rover, Rui, Safier, Sip, Spijker, Stag, Stoer, Tin, Toer, Yzer

Woorden in andere talen: Amor, Bambino, Bay, Bear, Boy, Brick, Brightley, Brook, Cash, Chess, Clever, Dandy, Destined, Destiny, Diamond, Eagle, Envy, Faith, Fils, Floor, Foster, Fun, Germ, Goodluck, Guy, Hunter, Kick, Link, Luck, Major, Meadow, Mellow, Mighty, Migusto, Precious, River, Shady, Shaker, Stone, Surprise, Wander, Worthy, You

Religie: Angel, Arcangél, Blessing, Christ, Diablo, Divinestone, Evangelos, Godlove, Godsent, Islam, Seraphim, Sint, Trinity

Royalty: Baron, Kaiser, King, Lord, Majesty, Prince, Prinsly, Rex, Royal

Kleuren en muziek: Blue, Blues, Bruin, Do, Hazel, Indigo, Nero, Quint, Roady, Septime, Song, Toon, Viola, Vox, Witte

Heb ik nog jongensnamen gemist? Wat is je favoriet? Zijn ze leuker of minder leuk dan de meisjesnamen van gister? Ben je een van de ouders die deze juweeltjes hebben verzonnen? Deel je inzichten in de comments! (Onthoud wel: het zijn allemaal namen van echte kinderen, dus blijf respectvol naar elkaar.)

Tot zaterdag!

6 gedachten over “De opmerkelijkste voornamen van 2015: de jongens

  1. Je zal je kind maar Blaas noemen zeg… Zoals ik gisteren al opmerkte: aan de rest ben ik redelijk gewend geraakt. Alleen “Viola” voor een jongetje is wel zielig (de praktijk leert dat je dan sneller in de criminaliteit terechtkomt). En van alle alternatieve spellingen vind ik “Skylør” wel de achterlijkste…

    “Bowie” is nog net op tijd genaamd – 2016 was nog niet aangebroken of de man was dood.

  2. Ik vraag me dan toch wie er xoeist han van “hmmm North. Goed idee Kim en Kanye! Doe ik ook! Maar dan wel voor een jongetje”

  3. Pingback: De opmerkelijkste voornamen van 2015: de meisjes | Lady Geek

  4. Ik heb toevallig de moeder van Link vorig jaar gesproken. Hij is vernoemd naar de Link uit Zelda en niet naar een hyperlink .
    Ik blijf fan van je lijstjes maar heb zelf vorig jaar gekozen voor een minder creatieve naam: Gijs.

Geef een reactie