Voornamenbattle 2015: meisjesnamen, ronde 2

Voornamen: the battle is nu definitief onderweg, en het is nu al spannend! Je kunt het hoe-en-wat nog even doorlezen als je wilt. Nadat jullie de afgelopen twee dagen massaal hebben gestemd in ronde 1, kunnen we met significante* resultaten door naar ronde 2 van de meisjesnamen. Per poule zijn er nu nog vier namen over, dus 16 in totaal. De up-to-date stand zie je hier:

En dan natuurlijk door naar het stemmen – na deze ronde is er per poule nog maar een tweetal over, wat betekent dat het op dat moment alweer tijd wordt voor de kwartfinales… Spannend!

Poule A: moeilijke spelling

In deze poule zagen we in ronde 1 voorzichtige overwinningen van Blessing-VirginYah en Marjo-Lae’neiy, met respectievelijk 60% en ruim 70% van de stemmen. Ruimere overwinningen waren er voor La-Vañity (84%) en X’Jeàneyshá-Treángelys (87%).

Poule B: tv, uitroepen en andere curiosa

Khaleesi won het ternauwernood van Daenerys (55%), Pharell-Justice met een iets ruimere marge (60%) van Afroditi-Maria. De op één na grootste winnaar in ronde 1 was Tsz, met 89%, en Mallackiahntgelly is met 76% ook ruimschoots door de eerste ronde heen gekomen.

Poule C: Natuur, eten, drinken en merknamen

Poule C zag de allergrootste overwinning van ronde 1: Rookje, met ruim 90% van de stemmen. Oceaan heeft het daarentegen maar net van Hei gewonnen, met nog net geen 51%. Honing (74%) en Fanta (72%) zijn met een aardige meerderheid van stemmen door naar de volgende ronde.

Poule D: Achternamen, stoere namen en Engelse woorden

Van die kleine dingen waar ik blij van kan worden: omdat Bruna (69%) en Dikkie (82%) ronde 1 hebben gewonnen, komen ze in deze ronde tegenover elkaar te staan. Kleine overwinningen waren er voor Blue (62%) en Snow (55%).

Hop, weer stemmen dus, morgen ronde 2 van de jongens en daarna is het alweer tijd voor de meisjesnamenkwartfinale!

* niet echt significante

2 gedachten over “Voornamenbattle 2015: meisjesnamen, ronde 2

  1. Schiet me ineens te binnen: kinderen die op zee worden geboren, worden of werden soms “Oceanus” of “Oceania” genoemd. Als tweede naam in de regel, maar toch. Zou “Oceaan” ook buitengaats ter wereld zijn gekomen?

  2. Pingback: Voornamenbattle 2015: jongensnamen, ronde 2 | Lady Geek

Geef een reactie