Lifehacken met Alternate Reality Games

Het leven is leuker en productiever met games. Gamedesigner Jane McGonigal kan dat veel beter uitleggen dan ik, dus ik laat haar eerst even aan het woord.

Afgelopen weekend ging ik voor het eerst hardlopen met Zombies, Run!, een Alternate Reality Game waarbij je achternagezeten wordt door zombies. Hoe langer je rent, hoe meer items je oppakt – eten, medicijnen – waarmee je na afloop je basis kan versterken. En af en toe komen de zombies achter je aan en moet je een minuut lang sprinten. Als ze je inhalen, laat je items vallen om ze af te leiden. Leuk!

Typisch zo’n voorbeeld van een game waardoor het leuker wordt om ‘in real life’ dingen te doen. Andere voorbeelden zijn Epic Win, de iPhone app waarmee je het huishouden leuker maakt (of moet ik zeggen: draaglijker?), en Fitocracy, waarbij je punten verdient voor sporten.

Maar werkt het nou echt? Fitocracy heb ik na een paar weken laten vallen omdat ik het toch niet interessant genoeg vond. Ik ben benieuwd hoe lang ik Zombies, Run! volhoud. Wat maakt zo’n game nou interessant?

Eén gedachte over “Lifehacken met Alternate Reality Games

Geef een reactie