Ik moest ook maar eens wat posten over het higgsdeeltje

Als echte nerd kan ik er niet meer onderuit: ik moest ook maar eens wat posten over het higgsdeeltje. Maar omdat ik niet zomaar een nerd ben, kies ik voor de twee grappigste dingen. Eén:

Twee:

Er bestaat een theorie dat er ergens in de achtertuin hele lekkere kleine paaseitjes verstopt zijn. Maar je weet het niet zeker. En je bent gehandicapt. Je hebt geen benen. Maar je hebt wel een handgranaat. Die flikker je de tuin in, en dan kijk je na de ontploffing heel goed naar de rondvliegende shit om te zien of je kleine stukjes zilverfolie of chocoladevulling ziet. Dat doe je honderdduizenden keren, net zo lang tot je helemaal zeker bent dat je echt die zilverfolie en chocoladevulling hebt gezien.

Bron: Het Higgs-boson uitgelegd voor mensen die van lifestyle houden.

6 gedachten over “Ik moest ook maar eens wat posten over het higgsdeeltje

  1. Voortbordurend op dat eerste diagram: durf jij van jezelf te beweren dat je de theorie helemaal snapt? Ikzelf bijvoorbeeld ken wel een hoop elementaire deeltjes uit mijn hoofd, en ik weet ook waarom je die deeltjes niet onder een microscoop kunt zien, maar de precieze werking van die experimenten begrijp ik (nog?) niet.

  2. Ik denk dat ik de basis van die hele Higgsdeeltjes wel zo’n beetje doorheb, maar wat ik me afvraag is: als je dan gehandicapt bent, en je hebt geen benen, maar je hebt wel een handgranaat, WAT VOOR BAAN HEB JE DAN?! En hoe krijg je hemelsnaam dat fucking pinnetje uit die granaat?! Dat zijn de echte vragen, mensen.

  3. Goed punt, Lisanne, goed punt. Maar hij had toch wel armen? Dus dat zou met die granaat toch wel goed moeten komen? Ik vraag me vooral af wie die man een vergunning heeft gegeven om midden in een woonwijk met explosieven bezig te zijn.

Geef een reactie