Tour de France/Grand Départ-bingo 2015

Je kunt zeggen wat je wil over het Songfestival, het heeft een hoop overeenkomsten met internationale sportevenementen. Landen strijden tegen elkaar, de deelnemers dragen rare kleurrijke pakjes, er is uitzinnig publiek, veel mensen gebruiken het als excuus om overdreven hoeveelheden alcohol te drinken, iedereen heeft er een mening over, en de commentatoren praten het hele gebeuren aan elkaar in een van clichés aan elkaar hangend televisiefenomeen.

Vandaar dus dat Lady Geek een nieuwe bingoprimeur introduceert: Tour de France-bingo! In twee varianten – de amateur- en pro-klasse, zou je ze kunnen noemen – prima naast elkaar te gebruiken voor wie dat wil. Dat is nieuw, dus ik leg het even uit.

Maar voordat ik daarmee begin, nog een andere primeur: ik ben a.s. woensdagavond (1 juli) tussen 19.00 en 20.00 te gast bij 3VOOR12/Utrecht Radio om met presentator Mike van Dooyeweert over de Tourbingo te praten. Na afloop update ik de Tourbingo met alle suggesties van Mike en zijn luisteraars. Heb je zelf ook suggesties? Laat ze achter in de comments hieronder, misschien komen ze woensdag wel in de nieuwe aangepaste versie!

2015-granddepart-bingo

In de kleine preview hierboven zie je de Grand Départ-bingo, ongeveer wat u gewend bent van de Lady Geek-bingo’s. Hij werkt het beste met de tv-uitzendingen van de eerste twee etappes op 4 en 5 juli. Mocht je de Grand Départ via de radio luisteren, dan kun je ‘uitgebreide beelden van de omgeving’ vervangen door iets als ‘commentator vertelt iets over de omgeving van het parcours’. Download hier de bingo-kaarten en kies er een uit om mee te spelen!

Dan is er, geheel nieuw, de Tour de France wielertermenbingo, waarvan hieronder een kleine preview. Toen ik mijn vader – grootste wielrenfan van de provincie Gelderland – vroeg om suggesties, kreeg ik een tsunami van wielrentermen als respons. Om de basisbingo toch wat toegankelijk te houden, heb ik hier een aparte bingo van gemaakt. Ook leuk om te gebruiken tijdens de rest van de Tour de France, als het je niet lukt om tijdens het openingsweekend je hele kaart al af te strepen. Hier te downloaden, kies zelf één of meerdere bingokaarten uit!

2015-granddepart-wielrentermen-bingo

Zoals gewoonlijk kun je je voortgang over de beide Tourbingo’s delen via de gebruikelijke sociale media, met de hashtag #tourbingo, op Facebook, Twitter en Instagram. The game is on!

6 gedachten over “Tour de France/Grand Départ-bingo 2015

 1. Haha, je zult lekker veel vals plat tegenkomen tijdens de Grand Départ! Als het parcours nou nog over de Heuvelrug ging….

  Maar goed, het is mooi dat jij ook eens inspeelt op de niet-te-missen koude en warme drukte rondom de Tourstart alhier. Misschien komt het nog eens goed tussen de topsport en jou. Eerlijk gezegd heb ik je wel gemist tijdens het WK voor vrouwen; daar had ik nou wel graag jouw gedachten over gelezen. (Ik kan namelijk gedachten lezen, als de persoon in kwestie ze eerst uitschrijft.)

 2. Ha, tof!

  Ik had zelf nog: ‘Blaudzun’, ‘Wat gaat/ging er door je heen?’, ‘Uuhhh’, ‘een grap over doping’

 3. De Tourduivel? Hij schijnt al gesignaleerd te zijn in Utrecht en het lijkt me stug als ‘ie onverrichterzake weer naar huis gaat.

 4. Maarten en Herbert _O_
  Ieder jaar kom ik weer spontaan klaar op de vader van Voeckler (die ging zeilen maar kwam niet terug) anekdote en het eeuwige geleuter over de Kataren en oude kasteelmuren.

 5. Pingback: Tour de France/Grand Départ-bingo, versie 2 | Lady Geek

Geef een reactie