Laat wetenschap werken

Ik maak me zorgen over de forse bezuinigingen op onderzoek en wetenschap die in het hoofdlijnenakkoord staan. Het is een kortzichtige maatregel waarmee het nieuwe kabinet zichzelf in de vingers snijdt. Wetenschappelijk onderzoek levert een essentiële bijdrage aan veel onderwerpen die ook zij belangrijk vinden: beter onderwijs, voedselzekerheid (zeker in een veranderend klimaat), duurzame energieproductie, verantwoorde AI, effectieve klimaatadaptatie, betaalbare medicijnen, het verkleinen van gezondheidsverschillen… Moet ik nog even doorgaan of snap je m’n punt?

Bovendien levert elke euro die in wetenschap en innovatie wordt geïnvesteerd het viervoudige voor de maatschappij op. Bezuinigingen op de wetenschap zijn op de langere termijn dus slecht voor ons allemaal.

Meer lezen en/of meedoen aan deze actie kun je hier; of kom even langs op LinkedIn om deze post te liken en delen.

Geef een reactie